Bing & Flopp.

Vår stora succé från 2022! I serien ”Bing” följer vi den söta förskolekaninen och hur han upplever världen runt omkring sig. Serien använder små vardagliga händelser för att visa hur Bing lär sig nya sätt att hantera olika situationer med hjälp av sin kompis, Flopp, och andra vänner. Serien visas varje dag i SVT Barnkanalen, på SVT Play samt på Bings egna svenska YouTube-kanal och har snabbt blivit en favorit hos barnfamiljer i hela landet! 

Mumintrollet.

Känner du Mumintrollet? Han är ett snällt Mumintroll som är mycket intresserat av allt som händer i hans omgivning. Det finns så mycket spännande saker han måste undersöka och han tycker särskilt mycket om att samla på stenar och snäckor. Mumintrollet älskar havet, precis som alla i Muminfamiljen. Mest av allt i världen älskar Mumintrollet sin mamma och familj. Det finns inga problem som Muminmamma inte kan lösa. Och när Muminpappan kommer på en bra orsak att bege sig ut på äventyr är Mumintrollet inte sen att följa efter. Snorkfröken blir Mumintrollets käraste och plötsligt förstår han att kärleken ibland kan kännas både vemodig och sorglig.

Junior Productions har stolt representerat Moomin Characters i Sverige, Norge & Danmark i över 15 år och 2021 kan vi erbjuda både Meet & Greet samt minishowen “Mumin, My & havet”. Karaktärerna Mumintrollet, Snorkfröken, Lilla My, Muminmamma & Muminpappa finns att boka hos oss. Moomin Characters har även en gedigen merchandiseavdelning som gör att vi kan även erbjuda fin Muminprodukter i samband med våra aktiviteter – antingen som en giveaways till barnen, eller som pris i en tävling. 

© Moomin Characters TM

Masha & Björnen.

Två ansikten som har blivit allt mer igenkända bland förskolebarn de senaste åren, från SVT, Netflix och YouTube. Masha & Björnen är en serie animerade kortfilmer som visades på Barnkanalen för första gången redan 2013. År 2017 blev ett YouTube avsnitt (där Masha råkar koka alldeles för mycket gröt) det femte mest sedda klippet på webbplatsen genom tiderna (klippet har nu setts över fyra miljarder gånger hittills!) och serien visas just nu i Barnkanalen och på SVT Play. Vi är såklart väldigt glada för att ha Masha & Björnen ombord!

© Animaccord Ltd., 2008-2021

Lilla Spöket Laban.

Lilla Spöket Laban är ett trevligt litet spöke som bor på det kungliga slottet Gomorronsol med sin lilla syster Labolina, mamma Spöke & pappa Spöke. Laban drömmar om att bli exakt samma som sin stora, läskiga pappa, men han är rädd för spöken och han gillar inte mörkret på slottet Gomorronsol. Han är dock ett väldigt snällt och hjälpsamt spöke!

Boken om Lilla Spöket Laban publicerades 1965 och Lasse Sandberg fick Elsa Beskowpriset för “årets vackraste bildbok”. Så småningom dök hans lillasyster Labolina upp i böckerna, ett tufft litet spöke med världens starkaste röst som kan imitera varje ljud. Det finns nu många böcker tillgängliga om Laban och Labolina, och utöver böckerna finns även en hel katalog med fina Spöket Laban produkter som kan beställas i samband med våra arrangemang, som giveaways till barnen, eller priser i en tävling.

Lilla Spöket Laban kan även beställas tillsammans med Lilla Anna eller Långa Farbrorn som ledsagare på våra arrangemang.

© 2021 Tre Sandberg

Fåret Shaun.

Årets stora figurnyhet 2018 blev automatiskt en supersuccé hos oss, och är fortfarande en av de mest efterfrågade figurer i vår portfölj. Shaun the Sheep är en brittisk “stop-motion” animerad tv-serie om ett får och hans galna äventyr runt en liten gård som ledare för sin flock. Serien riktar sig in mot både vuxna och barn och lämpar sig därmed för våra aktiviteter för barnfamiljer. Serien visas i SVT i Sverige och på SVT Play (NRK i Norge, DR1 i DK, YLE i FI). Den första långfilmen kom 2015 och succéuppföljaren, Farmageddon, kom på bio 2019. Hemsidan (shaunthesheep.com) är en spännande plats fylld med interaktiva spel och idéer för aktiviteter för alla barn. Shaun finns att boka hos oss antingen som Meet & Greet eller tillsammans med aktiviteten “Fåret Shauns Championsheeps” (se “Våra koncept” för mer info).

© Aardman Animations Ltd 2021

Mamma Mu & Kråkan.

”Vilka är vi? Ja, det är väl i första hand jag, skulle Kråkan säga. Det är jag… och så…ja, okey, Mamma Mu då. Det är vi…fast mest jag, Kråkan. Och dom andra. Och jag”.

Det är Mamma Mu och Kråkan, två individer med stark personlighet, men också ett oskiljaktigt par. Under de senaste tio åren har det blivit fler böcker från Jujja Wieslander, det har producerats en långfilm, flera datorspel, på senaste tiden appar förstås och mycket därtill. Det spelas teater med Mamma Mu och Kråkan på flera håll här i landet, i Finland och Tyskland. Och de båda vännerna har flugit vida omkring. Idag är böckerna om Mamma Mu och Kråkan översatta till mer än trettio språk.

FILMPREMIÄR 2021!!! Den 10 september 2021 är det dags för den senaste långfilmen med Mamma Mu & Kråkan med titeln ” Mamma Mu hittar hem”. Vi förväntar oss en bokningsanstormning så var ute i god tid om du önskar besök av de populära figurerna! Mamma Mu & Kråkan kan bokas antingen som Meet & Greet eller med “Mamma Mus Musikäventyr”, vår minishow där barnen kan sjunga och dansa till “Veckovisan”, “Vipp på rumpan affärn” och andra klassiska sånger från serien.

© Jujja Wieslander & Sven Nordqvist

Paddington.

Julen 2015 klev Paddington upp på den vita duken igen efter många år i skymundan och levererade en av de mest kritikerrosade barnfilmer i modern tid. Över 300 000 såg filmen bara i Sverige. I biljettkassan internationellt tog filmen $270 miljoner. Den vann BAFTA-statyn för bästa barnfilm… filmen lyfte Storbritanniens mest populära och folkkära björn till nya höjder och i 2017 var det dags för uppföljaren, denna gång med ingen mindre än Hugh Grant i en av huvudrollerna. Över 150 000 såg filmen i Sverige under första 2 veckorna och etablerade Paddington som en av våra mest eftertraktade karaktärer för 2018. En tredje film är på gång, mer info kommer!

Paddington Bear™ © Paddington & Co. Ltd. Licensed by Copyrights.

Biet Maya.

Även om hon uppfattas som en modern figur skapades Biet Maja redan i 1912 och serien baserad på hennes äventyr lanserades med stora framgångar ute i Europa på sena 70-talet. 130 avsnitt av den nya serien har sänts i Barnkanalen på SVT sedan 2014 och Maja är numera väletablerad och populär hos svenska barnfamiljer. Vem är Maja? Hon är inte som alla andra bin – hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner – och sin bästis Willy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Hon älskar även att plantera frön med alla barn på våren – se vår ”Planteringsskola” aktivitet under “Våra koncept” för ett uppskattat tillägg till ditt event med Maja! Både 2019 & 2020 var Maya på en mycket uppskattat turné hos Plantagen i hela Sverige för att hjälpa barnen utveckla gröna fingrar, något vi hoppas ska fortsätta även 2021.

© Studio 100 Animation

Angry Birds.

Den 11 december 2009: uppkomsten av ilska som vi känner den. Den dagen släpptes Angry Birds fritt i AppStore och världen har inte varit densamma sedan.  Angry Birds är den absolut mest nerladdade och spelade mobilspel i världshistoria och ingen har missat de finska fåglarnas frammarsch! Inte bara i mobilskärmen – merchandising i form av kläder, leksaker och mycket annat har fyllt butikshyllorna år efter år, en egen TV kanal, succéfilmen ”The Angry Birds Movie” hade premiär i 2016, uppföljaren “The Angry Birds Movie 2” kom 2019, och 2021 fortsätter vi vårt samarbete med Rovio Entertainment och huvudkaraktären ”Red”. Red kan bokas antingen som Meet & Greet, eller i vår roliga “Hit the Piggies” aktivitet (se “Våra koncept” för mer info).

© 2021 Rovio

Smurfarna.

2011 såg Smurfarnas återkomst till den vita duken och sedan dess kan ingen ha missat effekten dessa egendomliga blåa varelser har haft på världsscenen. 2017 var Smurfarna tillbaka på biograferna i sin senaste, helanimerade storfilm ”Smurfarna: den försvunna byn”, något som orsakade bokningskaos hos Junior Productions med över 70 event under filmperioden. Det roliga fortsätter under 2021 – Smurfarna gillar att sporta och årets uppskjutna fotbolls-EM och Olympiska spel är inga undantag! Klarar du att göra mål på Gammelsmurf? Sommaren 2021 får du chansen!

© Peyo

Pelle Svanslös & Maja Gräddnos.

En svensk klassiker! Pelle Svanslös är äntligen tillbaka och det med besked! Det var 1939 som den första boken om Pelle Svanslös kom ut och Gösta Knutssons älskade katter från Uppsala nylanserades i samband med 75 årsjubileet i 2014 med en hel rad nya historier och böcker. Det var då Junior Productions började sitt samarbete med Sagogränd AB för att leverera arrangemang med Pelle Svanslös & Maja Gräddnos till hela Sverige, och detta fortsätter vi med även 2021.

Pelle Svanslös ™ & © Sagogränd AB

Dinosaurietåget.

Skapad av The Jim Henson Company, bolaget bakom Mupparna, Dino är en Tyrannosaurus Rex-unge som adopterats av familjen Pteranodon, flygödlor. Han ser lite annorlunda ut än de andra dinosaurierna men de gillar honom ändå. Tillsammans åker de med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och till och med tidstunnlar. Vid varje station längs med resan lär Dino känna fler urtidsdjur från olika tidsepoker. Serien har visats under många i år i Bolibompa på SVT. Antagligen vår färggladaste figur!

™ & © 2021 The Jim Henson Company. All rights reserved.

Miffy.

Miffy är Dick Brunas mest kända och mest populära karaktär, som har gett ut mer än 30 böcker, långt mer än någon annan karaktär han har skapat. Miffy tilltalar barn över hela världen, framför allt att ingjuta en känsla av trygghet. Många barn kan identifiera sig med Miffy och hennes äventyr. Hon är okomplicerad och oskyldig, har en positiv attityd och är alltid öppen för nya erfarenheter. Hon ”föddes” i 1955. Bruna berättade godnattsagor för sin äldsta son – om en liten, vit kanin som lekte i trädgården på hans semesterhem. Denna kanin blev inspirationen till Miffy. Senare, när Bruna började skissa på Miffy, bestämde han att han skulle föredra att rita kaninen i en liten klänning snarare än ett par byxor, och så Miffy blev en liten flickkanin.

Dick Bruna avled februari 2017 och vi vill hedra hans minne genom att skapa så många härliga upplevelser som möjligt för alla barn i Sverige under 2021!

Illustrations Dick Bruna © Mercis bv