Lollo & Bernie.

Lollo & Bernie har varit stora stjärnor i åratal, både på scenen och på Vings många familjehotell och inte minst på YouTube. Bara Lollo & Berniedansen har ensamt visats över 36 miljoner gånger och i fjol kom de första små filmsnuttarna med den barnkära giraffen och hennes bästa björnkompis. Junior Productions har skrivit på ett avtal med Ving som gör det möjligt för alla våra kunder att boka event med Lollo & Bernie, antingen som Meet & Greet eller som Minidisco. Något vi är väldigt glada och stolta över!

© Lollo & Bernie 2020

Masha & Björnen.

Två ansikten som har blivit allt mer igenkända bland förskolebarn de senaste åren, från SVT, Netflix och YouTube. Masha & Björnen är en serie animerade kortfilmer som visades på Barnkanalen för första gången redan 2013 och 2017 blev ett YouTube avsnitt (där Masha råkar koka alldeles för mycket gröt) det femte mest sedda klippet på webbplatsen genom tiderna (klippet har nu setts över fyra miljarder gånger per januari 2020!). Vi är såklart väldigt glada för att ha Masha & Björnen ombord!

© Animaccord Ltd., 2008-2020

Fåret Shaun.

Årets stora figurnyhet 2018, en av de mest efterfrågade figurer som saknats i vår portfölj, Shaun the Sheep är en brittisk “stop-motion” animerad tv-serie om ett får och hans galna äventyr runt en liten gård som ledare för sin flock. Serien riktar sig in mot både vuxna och barn och lämpar sig därmed för våra aktiviteter för barnfamiljer. Serien visas i SVT i Sverige och på SVT Play (NRK i Norge, DR1 i DK, YLE i FI), långfilmen kom 2015 och hemsidan (shaunthesheep.com) är en spännande plats fylld med interaktiva spel och idéer för aktiviteter för alla barn. Shaun finns att boka hos oss från 1 februari 2018.

© Aardman Animations Ltd 2018

Smurfarna.

2011 såg Smurfaranas återkomst till den vita duken och sedan dess kan ingen ha missat effekten dessa egendomliga blåa varelser har haft på världsscenen. 2017 var Smurfarna tillbaka på biograferna i sin senaste, helanimerade storfilm ”Smurfarna: den försvunna byn”, något som orsakade bokningskaos hos Junior Productions med över 70 event under filmperioden. Det roliga fortsätter under 2018 – Smurfarna firar nämligen sitt 60-års jubileum! Häng med på kalas!!

© Peyo

Angry Birds.

Den 11 december 2009: uppkomsten av ilska som vi känner den. Den dagen släpptes Angry Birds fritt i AppStore och världen har inte varit densamma sedan.  Angry Birds är den absolut mest nerladdade och spelade mobilspel i världshistoria och ingen har missat de finska fåglarnas frammarsch! Inte bara i mobilskärmen – merchandising i form av kläder, leksaker och mycket annat har fyllt butikshyllorna år efter år, en egen TV kanal, succéfilmen ”The Angry Birds Movie” hade premiär i 2016, och 2018 fortsätter vi vårt samarbete med Rovio Entertainment och huvudkaraktären ”Red”.

© 2017 Rovio

Mumintrollet.

Känner du Mumintrollet? Han är ett snällt Mumintroll som är mycket intresserat av allt som händer i hans omgivning. Det finns så mycket spännande saker han måste undersöka och han tycker särskilt mycket om att samla på stenar och snäckor. Mumintrollet älskar havet, precis som alla i Muminfamiljen. Mest av allt i världen älskar Mumintrollet sin mamma och familj. Det finns inga problem som Muminmamma inte kan lösa. Och när Muminpappan kommer på en bra orsak att bege sig ut på äventyr är Mumintrollet inte sen att följa efter. Snorkfröken blir Mumintrollets käraste och plötsligt förstår han att kärleken ibland kan kännas både vemodig och sorglig.

Junior Productions har representerat Moomin Characters I Sverige, Norge & Danmark i över 15 år och 2018 tar vi samarbetet ett steg längre. Vi tar både pop-up store & show till våra köpcentrumskunder och Moomin själv har påbörjat ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Oxfam, för att främja kvinnors rättigheter i den tredje världen. Mer info finns hos oss.

© Moomin Characters TM

Paddington.

Julen 2015 klev Paddington upp på den vita duken igen efter många år i skymundan och levererade en av de mest kritikerrosade barnfilmer i modern tid. Över 300 000 såg filmen bara i Sverige. I biljettkassan internationellt tog filmen $270 miljoner. Den vann BAFTA-statyn för bästa barnfilm… filmen lyfte Storbritanniens mest populära och folkkära björn till nya höjder och i 2017 var det dags för uppföljaren, denna gång med ingen mindre än Hugh Grant i en av huvudrollerna. Över 150 000 såg filmen i Sverige under första 2 veckorna och etablerar Paddington som en av våra mest eftertraktade karaktärer för 2018.

Paddington har även ett samarbete med SOS barnbyar – fråga oss för mer information.

Paddington Bear™ © Paddington & Co. Ltd. Licensed by Copyrights.

Mamma Mu & Kråkan.

”Vilka är vi? Ja, det är väl i första hand jag, skulle Kråkan säga. Det är jag… och så…ja, okey, Mamma Mu då. Det är vi…fast mest jag, Kråkan. Och dom andra. Och jag”.

Det är Mamma Mu och Kråkan, två individer med stark personlighet, men också ett oskiljaktigt par. Under de senaste tio åren har det blivit fler böcker från Jujja Wieslander, det har producerats en långfilm, flera datorspel, på senaste tiden appar förstås och mycket därtill. Det spelas teater med Mamma Mu och Kråkan på flera håll här i landet, i Finland och Tyskland.  Och de båda vännerna har flugit vida omkring. Idag är böckerna om Mamma Mu och Kråkan översatta till mer än trettio språk.

© Jujja Wieslander & Sven Nordqvist

Pelle Svanslös & Maja Gräddnos.

En svensk klassiker! Pelle Svanslös är äntligen tillbaka och det med besked! Det var 1939 som den första boken om Pelle Svanslös kom ut och Gösta Knutssons älskade katter från Uppsala nylanserades i samband med 75 årsjubileet i 2014 med en hel rad nya historier och böcker. Det var då Junior Productions började sitt samarbete med Sagogränd AB för att leverera levande evenemang med Pelle Svanslös & Maja Gräddnos till hela Sverige. Nytt för 2018 – Pelle Svanslös & Maja Gräddnos show!

Pelle Svanslös ™ & © Sagogränd AB

Biet Maya.

Även om hon uppfattas som en modern figur skapades Biet Maja redan i 1912 och serien baserad på hennes äventyr lanserades med stora framgångar ute i Europa på sena 70-talet. 104 avsnitt av den nya serien har sänts i Barnkanalen på SVT sedan 2014 och Maja är numera väletablerad och populär hos svenska barnfamiljer. Vem är Maja? Hon är inte som alla andra bin – hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner – och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Hon älskar även att plantera frön med alla barn på våren – se vår ”Planteringsskola” aktivitet senare i broschyren för ett uppskattat tillägg till ditt event med Maja!

© Studio 100 Animation

Miffy.

Miffy är Dick Brunas mest kända och mest populära karaktär, som har gett ut mer än 30 böcker, långt mer än någon annan karaktär han har skapat. Miffy tilltalar barn över hela världen, framför allt att ingjuta en känsla av trygghet. Många barn kan identifiera sig med Miffy och hennes äventyr. Hon är okomplicerad och oskyldig, har en positiv attityd och är alltid öppen för nya erfarenheter. Hon ”föddes” i 1955. Bruna berättade godnattsagor för sin äldsta son – om en liten, vit kanin som lekte i trädgården på hans semesterhem. Denna kanin blev inspirationen till Miffy. Senare, när Bruna började skissa på Miffy, bestämde han att han skulle föredra att rita kaninen i en liten klänning snarare än ett par byxor, och så Miffy blev en liten flickkanin.

Dick Bruna avled februari 2017 och vi vill hedra hans minne genom att skapa så många härliga upplevelser för barn i Norden 2018 som möjligt!

Illustations Dick Bruna © Mercis bv

Dinosaurietåget.

Skapad av The Jim Henson Company, bolaget bakom Mupparna, Dino är en Tyrannosaurus Rex-unge som adopterats av familjen Pteranodon, flygödlor. Han ser lite annorlunda ut än de andra dinosaurierna men de gillar honom ändå. Tillsammans åker de med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och till och med tidstunnlar. Vid varje station längs med resan lär Dino känna fler urtidsdjur från olika tidsepoker. Serien har visats under många i år i Bolibompa på SVT. Antagligen vår färggladaste figur!

™ & © 2017 The Jim Henson Company. All rights reserved.